Waar ben je naar op zoek?

Labradoodle pup zwart reutje VERKOCHT

Aangeboden
19-05-2023
Huisdieren
N.o.t.k.

Omschrijving

Labradoodle pup te koop. Dit zwarte reutje zoekt nog een liefdevol thuis. Hij is nu bijna 7 weken oud en mag met Pinksteren het nest gaan verlaten.

Onze lieve Betsie heeft op 3 april puppy’s gekregen en er is nu nog 1 zwart reutje beschikbaar. De pup is 75 % Labradoodle en 25% Lagotto ( een Italiaanse waterhond die net als de Labradoodle geen haren verliest). De vader van de pup is Puk. Puk is een (half) Australian Labradoodle en heeft een abricot curly wave vacht. Betsie en Puk hebben allebei een schofthoogte van 52-55 cm (dus middel-groot). Als u meer informatie wil over de vader of moeder, dan hoor ik het graag.

Onze Betsie heeft een bruin-grijze vacht met kleine krulletjes. En het is bijna niet te geloven, maar ze was als pup heel donker bruin. Toen ze 3 jaar was, kwamen er grijze haren tevoorschijn. Dat zie je wel vaker bij een Labradoodle en ook bij een Lagotto. Onze zwarte pup kan misschien ook nog wat grijze haren gaan krijgen, al zal hij wel heel donker blijven waarschijnlijk. De witte plekjes blijven altijd wit.

De Labradoodle is een super lieve aanhankelijke gezinshond die het graag goed wil doen, slim is en daardoor makkelijk te trainen is. Deze karakter eigenschappen zie ik ook terug in deze pup. Hij is niet dominant naar de andere puppy’s en ook niet bang voor nieuwe dingen. De vacht is makkelijk omdat er geen haren uitvallen, maar hou er wel rekening mee dat er regelmatig een knipbeurt nodig is (ongeveer 4 keer per jaar). En het is aan te bevelen om hem elke week goed te kammen. Hij heeft niet zulke kleine krulletjes als de moederhond.

We wonen op een boerderij, maar de pup groeit op in huis zodat hij went aan de dagelijkse geluiden. De puppyren staat bij ons in de woonkamer. Hij kan heel de dag zelf naar buiten lopen. Hij kan via onze veranda naar een grasveldje lopen om daar zijn behoeften te doen en om te spelen. Wij zijn als (groot) gezin intensief betrokken bij het opvoeden van onze pups. Er komen geregeld vrienden, familie en buren langs, die graag komen knuffelen met de puppy’s, waardoor ze goed socialiseren. Op de boerderij hebben we ook nog een andere hond, katten, koeien en kippen. Ik kan u filmpjes sturen waarop te zien is hoe de pup reageert op het klappen van een ballon, een ijsfontein (zie foto), een kort autoritje, lopen aan een riempje, omgaan met kleine kinderen, kammen van de haren, een bezoek aan de dierenarts, pootjes wassen, en natuurlijk het spelen met broertjes en zusjes. Ook staat er een bench in de puppyren met het deurtje open, dus daar is hij al helemaal aan gewend. En waar ik ook veel energie in steek is het (zo ver mogelijk) zindelijk maken van de puppy’s. En ik wil niet graag opscheppen, maar zoveel tijd dat ik in de puppy’s steek, dat ziet u bijna bij geen andere fokker. Als u mijn advertentie op Puppyplaats bekijkt, ziet u er ook filmpjes bij staan (hoe hij vanuit de veranda naar de puppyren loopt / hoe hij zijn eerste ritje met de auto heeft ervaren / dat hij als eerste naar een ijsfontein toe loopt omdat hij zo nieuwsgierig is).

Hij is netjes op 2, 4 en 6 weken ontwormd (volgende week de laatste keer). Afgelopen maandag was de controle door een dierenarts. Hij heeft de eerste inenting gekregen en ook een chip. De registratie is al door mij gedaan (ik heb een UBN nummer), u krijgt vanzelf een mail om de pup op uw naam te kunnen zetten. Ook heeft hij een Europees paspoort. En voordat ze het nest verlaten, worden ze behandeld tegen vlooien met een spray.

Alle toekomstige baasjes van de puppy’s uit ons nestje houd ik dagelijks op de hoogte met foto’s en filmpjes in een groepsapp en u bent natuurlijk welkom om uw hondje (meerdere malen) te bezoeken voordat ze straks mee naar hun ‘voor altijd’ thuis mogen. We nemen graag de tijd om nieuwe baasjes te laten kennismaken. Dus hopelijk tot snel!

Voor vragen, filmpjes of reserveringen graag bellen of appen naar Gerda, 06-17411054.